באופן כללי, מבדקי הכנה לתקני מזון  נועדו לבחון את תהליכי העבודה וההתאמה של הארגון לרגולציה המתאימה לו. מבחני ההכנה יכולים להתבצע בצורה פנימית בתוך הארגון או בצורה חיצונית על ידי חברה ייעוץ חיצונית אשר בודקת את תהליכי העבודה, האיכות והבטיחות בארגון. 

אטלס יועצים היא חברת ייעוץ מזון מובילה אשר מעניקה קשת רחבה של פתרונות ליצרני מזון, מפעלים וארגונים. הניסיון הרב שצברנו, מאפשר לנו לנתח בצורה מהירה את הצרכים שלך ולבנות תוכנית עבודה מסודרת, נכונה ומותאמת אישית (Custom Made) לצרכים שלך. לקבלת ייעוץ ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 052-482-8179.

מבדקי הכנה לתקני מזון – הדרך שלך להצלחה בטוחה!

מבדקי הכנה לתקני מזון (בדיקת HACCP, בדיקת FSSC 22000, בדיקת SQF וכדומה) כוללים התייחסות מקיפה למספר רב של נושאים הרלוונטיים לאיכות ובטיחות תהליכי הייצור של המזון. 

בין הנושאים העיקריים ניתן למצוא: 

  • ניהול בטיחות מזון - הבדיקה תבחן את יעילות תוכנית הבטיחות והבטיחות של הארגון (נהלים, הדרכות, בקרה ובקרה). 

  • תנאי סביבת העבודה - הבדיקה תבחן את תנאי סביבת העבודה בארגון (ניקיון, ארגון, אחסון בשטח הארגון). 

  • בקרת מזון - הבדיקה תבחן את תהליכי הייצור, האחסון וההפצה של המזון (חיטוי, קירור והקפאה).

לרוב, מבדקי הכנה לתקני מזון משלבים בדיקה פיזית בשטח הייצור, תשאולים של גורמי מפתח בארגון ובדיקת של מסמכי הארגון (נהלים, הדרכות, בקרה וכדומה). בסיום הבדיקה, הצוות המקצועי אשר מורכב ממהנדסי מזון מוסמכים, יעניק לארגון דו"ח מפורט אשר מציג את כלל מבחני ההכנה שבוצעו בארגון, הממצאים, הליקויים וההמלצות לשיפור תהליכי הייצור של הארגון. 

לסיכום, מבדקי הכנה לתקני מזון נועדו לארגונים, יצרנים ומפעלים בתחום המזון אשר מעוניינים להבטיח את עמידתם בדרישות הרגולציה. לעיתים קרובות, מבדקי הכנה לתקני מזון יכולים לזהות נקודות תורפה, בעיות וליקויים אשר יכולות לסייע לארגון לא רק לצלוח את דרישות הרגולטור, אלא גם להשפיע על הביצועים העסקיים של הארגון ולשפר את תדמיתו בקרב הציבור הרחב.