מערכת אנליזת הסיכונים ונקודות הבקרה הקריטיות (HACCP) היא מערכת ניהול בטיחות מזון מונעת, המזוהה ומיושמת ברחבי תעשיית המזון. אף שהעסקים הספציפיים הנדרשים לעמוד בתקנות HACCP עשויים להשתנות בהתאם לתקנות המקומיות והקווים המנחים של התעשייה, באופן כללי, כל עסק המעורב בייצור, בטיפול או בהפצה של מוצרי מזון אמור להיות מסודר לפי עקרונות HACCP.

הנה כמה מהעסקים הנדרשים באופן כללי לעמוד בתקנות HACCP היום:

יצרני מזון

כולל חברות העוסקות בעיבוד, אריזה, והתוויה של מוצרי מזון. בין אם הם מייצרים מוצרים משומרים, ארוחות קפואות או ירקות טריים, יצרני המזון נדרשים ליישם ולשמור על תוכנית HACCP כדי להבטיח את בטיחות מוצריהם.

מעבדי מזון

עסקים אלו עוסקים בפעולות כמו חיתוך, טחינה, בישול או עישון מוצרי מזון. החל ממעבדי בשר ועד יצרני מזון לחטיבה, עסקים אלה חייבים להיות מוסדרים לפי הנחיות HACCP כדי למנוע סיכוני בטיחות המזון ולשמור על איכות המוצר.

מסעדות ומקומות שירות מזון

גם רשתות המזון המהיר ומסעדות גורמה נדרשות לעמוד בתקנות HACCP כדי להבטיח שיטות הכנה וטיפול בטיחות במזון. נכלל בכך הקמת תהליכים המיועדים לשליטה בסיכונים הקשורים לזיהום צולב, שליטה בטמפרטורה, ואחסון מזון כהלכה.

שירותי קייטרינג

בין אם הם מספקים מזון לחתונות, אירועים עסקיים או מסיבות פרטיות, עסקי הקייטרינג צריכים להיות בעלי תוכנית HACCP כדי להבטיח את בטיחות המזון שהם מגישים. כלול בכך אספקת מזון תקנית, אחסון, הכנה והובלה כהלכה.

מעוניינים לשמוע עוד על איך עומדים בתקן HACCP?