בענף המזון, האיכות היא אבן דרך מרכזית להצלחה. ללא עמידה בתקנים ותהליכי בקרה חשובים, חברות ייצור המזון עשויות להיתקל בבעיות שיכולות לפגוע במוניטין ובאמינות שלהם.
אחת הדרכים לוודא את איכות המוצרים היא דרך מערכות פיקוח ובקרה מתקדמות, שמטרתן לבקר את תהליכי הייצור ולוודא את התקני המזון הנבחרים. במהלך התהליך, בודקים את התהליכים השונים בהם עובר המזון, משלב הגידול או החליבה ועד לשלב האריזה והשיווק.
תהליכי בקרה אלה נדרשים כדי לוודא שהחברות מקיימות את הרגולציות הנדרשות בענף, וכן את התקנים האיכותיים המתקבלים על הענף, כדי לספק ללקוחות מוצרים ברמה הגבוהה ביותר.
ההשקעה בפיקוח ובקרה איכותיים לא רק שמבטיחה לחברות לשמור על המוניטין, אלא גם משרה ביטחון לצרכן ודואגת שהמוצר שהוא רוכש הוא ברמת איכות גבוהה, טעים ובעיקר - בטוח לצריכה.
הגורמים המחויבים בבדיקות ובקרת איכות המזון
שירות המזון הארצי פועל באמצעות מנגנון אכיפה לבקרה על איכות המזון, הכולל בדיקות מקיפות והכשרה של צוותים מקצועיים. הגורמים המעורבים בהבטחת איכות המזון כוללים חקלאים, יצרנים, מסעדות, חוות ניסוי ועוד. הבדיקות מגוונות ומכילות אנליזות מיקרוביאליות, כימיות ומולקולריות.
צריכים ייעוץ לפיקוח ובקרה לחברות ייצור מזון?